Εγγραφές των εισαγόμενων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανακοινώνεται προς ενημέρωση την αριθμ. Φ.152/103164/Α5/11-09-2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα «Κύρωση πινάκων εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2024- 2025».

Η προθεσμία εγγραφής των εισαγόμενων με την ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών και των Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων Σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος ξεκινά από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024. Καλούνται οι εισακτέοι αλλοδαποί – αλλογενείς (απόφοιτοι Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και απόφοιτοι Λυκείων εκτός Ε.Ε. ή αντιστοίχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από αυτούς, την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 12 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος για την εγγραφή τους, στη Γραμματεία του Τμήματός τους.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

  • Αίτηση (01.ΑΙΤΗΣΗ)
  • Υπεύθυνη δήλωση μέσω της υπηρεσίας https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses ή με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από αρμόδια επίσημη αρχή της χώρας προέλευσης ή σε ΚΕΠ.
  • Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρακάτω αριθμ. Φ.152/103164/Α5/11-09-2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Εναλλακτικά, οι εισακτέοι μπορούν να αποστείλουν την αίτηση και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, με συστημένη ταχυδρομική αποστολή ή ταχυμεταφορά στη Γραμματεία του Τμήματος στην παρακάτω διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Γραμματεία Τμήματος Χημικών Μηχανικών
Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη ΖΕΠ Κοζάνης
τ.κ. 50100 Κοζάνη
τηλ. 2461056658 & 2461056654

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ