Δήλωση μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου 2024-2025

Ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η δήλωση μαθημάτων από τους φοιτητές/τις φοιτήτριες για το χειμερινό εξάμηνο του 2024-2025. Η δήλωση γίνεται μέσω της εφαρμογής φοιτητολογίου “Students” και θα είναι ανοικτή μέχρι 10-11-2024.

https://students.uowm.gr/

Για τις δηλώσεις μαθημάτων:
1ο – 4ο έτος: 9 μαθήματα ανά εξάμηνο
>4ο έτος: 11 μαθήματα ανά εξάμηνο

 

Οι φοιτητές Χημικοί Μηχανικοί έχουν την υποχρέωση να περάσουν:
– 45 Υποχρεωτικά (Υ) μαθήματα του Τμήματός μας
– 2 μαθήματα Γενικής Επιλογής (ΓΕ), είτε του Τμήματός μας, είτε του ιδρυματικού καταλόγου.
– 9 μαθήματα Επιλογής της Κατεύθυνσης (ΕΚ) του Τμήματός μας, από τα οποία μέχρι 2 μπορεί να είναι από άλλη κατεύθυνση, αλλά τουλάχιστον τα 7 πρέπει να είναι της Κατεύθυνσης που δήλωσαν.

 

Όσοι φοιτητές χρωστούν μόνο τη διπλωματική τους εργασία θα πρέπει να υποβάλλουν κενή δήλωση (δηλαδή χωρίς μαθήματα). Η διπλωματική εργασία δηλώνεται στις αρχές του 10ου εξαμήνου (Φεβρουάριος 2025) από τον φοιτητή/τη φοιτήτρια με το σχετικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αρκεί να χρωστάει μέχρι 8 μαθήματα. Σχετικές οδηγίες:

Διπλωματική Εργασία

ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) Παρακαλούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες να είναι προσεκτικοί στους κωδικούς των μαθημάτων του Τμήματός μας (φαίνονται στα συνημμένα Προγράμματα Σπουδών) για αποφυγή λαθών. Αν δηλώσουν μάθημα άλλου Τμήματος (από τον ιδρυματικό κατάλογο) μπορούν να το παρακολουθήσουν και να το περάσουν στο Τμήμα που θα το δηλώσουν, αλλά αυτό θα τους πιστωθεί ως μάθημα Γενικής Επιλογής.
β) Τα μαθήματα ΓΕ03 Τεχνική Νομοθεσία και ΜΠΕ13 Περιβαλλοντική Νομοθεσία είναι τα ίδια. Οι φοιτητές / οι φοιτήτριες θα δηλώσουν ένα από τα δυο.
γ) Τα μαθήματα ΓΕ03 Τεχνική Νομοθεσία και ΜΠΧ04 Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας μπορούν να δηλωθούν είτε ως μαθήματα Γενικής Επιλογής (ΓΕ), είτε ως μαθήματα Επιλογής της κατεύθυνσης (ΕΚ) “Τρόφιμα – Βιοτεχνολογία”. Οι φοιτητές/φοιτήτριες στο τέλος των σπουδών τους θα δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση τον χαρακτηρισμό των μαθημάτων αυτών.

 

Για τους φοιτητές / τις φοιτήτριες του Α’ εξαμήνου η δήλωση των μαθημάτων θα γίνει από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Επισυνάπτονται τα Προγράμματα Σπουδών των Χημικών Μηχανικών και των Μηχανικών Περιβάλλοντος.

133.Β07.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΧΜ 2024-2025
133.Β07.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΠ 2024-2025