Δικαιολογητικά εγγραφής πρωτοετών φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

Καλούνται οι φοιτητές / φοιτήτριες, που επιθυμούν την εγγραφή τους στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στην εφαρμογή του Υπουργείου (https://eregister.it.minedu.gov.gr/), να αποστείλλουν (ταχυδρομικώς ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, στη διεύθυνση που αναγράφεται στο τέλος της ανακοίνωσης) στη Γραμματεία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από 13-09-2024 μέχρι και 30-09-2024 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α) Επιτυχόντες  / επιτυχούσες από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (με το 90% ή το 10%):
1. Εκτυπωμένη η αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής που υπέβαλαν μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας (δεν απαιτείται υπογραφή)
2. Φωτοτυπία της ταυτότητας (δεν απαιτείται επικύρωση)
3. Πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας, έγχρωμη
4. Πιστοποιητικό Γέννησης

Β) Για τους επιτυχόντες / τις επιτυχούσες της ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης:
Επιπλέον, μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά, πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, από 13-09-2024 μέχρι και 30-09-2024 (ταχυδρομικώς ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, στη διεύθυνση που αναγράφεται στο τέλος της ανακοίνωσης) σχετική βεβαίωση, ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Γ) Για τους επιτυχόντες / τις επιτυχούσες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις:
Επιπλέον, μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά, πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, από 13-09-2024 μέχρι και 30-09-2024 (ταχυδρομικώς ή μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, στη διεύθυνση που αναγράφεται στο τέλος της ανακοίνωσης):
1. Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Τίτλου απόλυσης: απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε.
2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης που έχει εκδοθεί είτε α) από αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, όπως αυτές συστήνονται κάθε χρόνο, με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, είτε β) από την Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας.

Αφού παραληφθούν τα δικαιολογητικά από τη Γραμματεία και καταχωρηθούν όλα τα λοιπά στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα, και εφόσον παραληφθούν τα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μετά την ενεργοποίησή τους, οι φοιτητές θα λάβουν α) Βεβαίωση Σπουδών, β) Πιστοποιητικό Στρατολογίας (οι άρρενες φοιτητές) και θα χορηγηθούν οι προσωπικοί κωδικοί για τη δημιουργία ακαδημαϊκού λογαριασμού (θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με αναλυτικές οδηγίες).

Μετεγγραφές: Σε επόμενες αναρτήσεις να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στις μετεγγραφές. Σε κάθε περίπτωση, προηγείται η εγγραφή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών.

Έναρξη μαθημάτων: Τα μαθήματα ξεκινούν στις 30-09-2024, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων (θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα).

 

Γραμματεία Τμήματος Χημικών Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη ΖΕΠ Κοζάνη
τ.κ. 50100 Κοζάνη
τηλ. 2461056658 & 2461056654