Δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Η δήλωση των μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 θα ξεκινήσει από 01-11-2023 και θα λήξει στις 12-11-2023.

Για τους φοιτητές Χημικούς Μηχανικούς: Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει 43 Υποχρεωτικά μαθήματα, υποχρεωτική Διπλωματική Εργασία και 2 μαθήματα αγγλικής γλώσσας και ορολογίας. Συμπληρώνεται, επίσης, με μαθήματα Γενικής Επιλογής (ΓΕ) και με μαθήματα Επιλογής Κατευθύνσεων (ΕΚ).

Συγκεκριμένα, για τα μαθήματα Γενικής Επιλογής, οι φοιτητές µπορούν να επιλέξουν µαθήματα από τον κατάλογο των μαθημάτων Γενικής Επιλογής του Τμήματος ή/και από τον Ιδρυματικό Κατάλογο Μαθημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνολικά δέκα (10) πιστωτικών μονάδων (ECTS). Ο Ιδρυματικός Κατάλογος Μαθημάτων περιλαμβάνει μαθήματα άλλων Τμημάτων που διατίθενται για τους φοιτητές του Τμήματός μας, και εμφανίζονται στη Δήλωση των Μαθημάτων. Ο κατάλογος αυτός βρίσκεται, επίσης, στον Οδηγό Σπουδών 2023-2024, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος:

Οδηγός Σπουδών TXM 2023 – 2024

Επίσης, εννέα (9) μαθήματα επιλέγονται από τις 4 Ομάδες Προχωρημένων Μαθημάτων Θεματικών Ενοτήτων–Κατευθύνσεων (Εμβάθυνση και Διεύρυνση Γνώσεων Χημικής Μηχανικής):

  1. Κατεύθυνση «Ενέργεια – Περιβάλλον»
  2. Κατεύθυνση «Υλικά – Νανοτεχνολογία»
  3. Κατεύθυνση «Μηχανική ∆ιεργασιών»
  4. Κατεύθυνση «Τρόφιµα – Βιοτεχνολογία»

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν έως 2 µαθήματα από άλλη κατεύθυνση πλην αυτής που έχουν επιλέξει.

Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που πρέπει να αποκτήσει ο φοιτητής για να καταστεί διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός είναι 300 (270 ECTS από τα µαθήματα και 30 ECTS από τη διπλωματική εργασία).

Οι φοιτητές όλων των εξαμήνων (πλην του Α’ εξαμήνου) έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 11 μαθήματα (όλων των κατηγοριών και όλων των εξαμήνων).

Για τους φοιτητές του Α’ εξαμήνου η δήλωση θα γίνει από τη Γραμματεία και θα περιλαμβάνει τα μαθήματα αποκλειστικά και μόνο τα μαθήματα του Α’ εξαμήνου.

Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τη Γραμματεία, για επίλυση τυχόν αποριών, το Σάββατο, 04-11-2023 και ώρα 11:00, μέσω ZOOM ακολουθώντας την παρακάτω διεύθυνση:

https://zoom.us/my/uowm.g.chemeng